Три причини да хапваме повече паста

233
Три причини да хапваме повече паста

Пастата е емблемата на италианската кухня, но днес тя се е превърнала в най-популярното ястие в света

Пастата е емблемата на италианската кухня, но днес тя се е превърнала в най-популярното ястие в света. Ето три причини да хапваме повече паста:

Приготвя се лесно и бързо

Приготвянето на почти всички видове паста не отнема повече от двадесетина минути. Към прясно сварената паста е необходимо да добавите само домати, малко босилек и сирене, за да си приготвите едно наистина вкусно и полезно ястие. За здравословното хранене е важно да включвате представители на всички хранителни групи, но спокойно можете да консумирате паста няколко пъти в седмицата.Намалява усещането за глад

Пастата ни засища за дълго време. В комбинация със зеленчуци тя е подходяща както за обяд, така и за бърза вечеря, посочва Дарик радио.

Помага ни да отслабнем

По своето съдържание пастата е нискокалорична храна, съдържа въглехидрати, белтъчини, богата е на протеини и бедна на калории. Много хора отхвърлят пастата заради високото съдържание на въглехидрати. Истината е, че въглехидратите не пречат на здравословното отслабване. Пълнозърнестата паста дори подпомага свалянето на килограми. Тя и е добър източник на витамини, минерали и фибри и има място във всеки здравословен хранителен режим, дори когато той е за намаляване на теглото.

Добави коментар