Три кафета на ден за дълъг живот

367
Три кафета на ден за дълъг живот

Резултатите от изследването почиват върху анализ на най-голямото изследване на ефекта на кафето върху здравето на хората в Европа

Любителите на кафето обичат да казват, че пият горчивата течност, защото това прави живота им по-хубав, но научно изследване установи, че този навик прави живота и по-дълъг. И досега различни изследвания са установявали връзка между консумацията на кафе и дълголетието, но с спирали дотам, без да посочат причините за това.

Изследване на Международната агенция за изследвания върху рака и Кингс Колидж в Лондон са наблюдавали повече от половин милион души в 10 европейски страни. Установено е, че тези, които пият по три чаши кафе, живеят по-дълго от хората, които не пият кафе.

Резултатите от изследването почиват върху анализ на най-голямото изследване на ефекта на кафето върху здравето на хората в Европа, съобщава БГНЕС.

“Открихме, че консумацията на кафе се свързва с по-малък риск от смърт пи каквато и да е било причина и специално от сърдечно-съдови заболявания и болести на храносмилателната система“, казва водещият автор на изследването Марк Гюнтер. Важно за отбелязване е, че тези резултати са сходни в десетте наблюдавани европейски страни.

Добави коментар