Това е най-неоцененият зимен зеленчук

203
Това е най-неоцененият зимен зеленчук

През есента и зимата обикновено имаме нужда от нещо по – различно от традиционната салата

През есента и зимата обикновено имаме нужда от нещо по – различно от традиционната салата, на която се радвахме през лятото. Но когато „арсеналът“ от зеленчуци като цвекло,, карфиол, броколи, моркови, ни омръзне, какво да изберем? Погледнете към фенела. Тази бяла луковица с форма на лопатка със стъбла като целина и листа, наподобяващи копър, предлага уникален аромат, много вкус и възможности да бъде поднесен. Освен, че е вкусен фенелът е страотен за всички, които имат храносмилателни проблеми. Ето няколко начина, по които може да опитате този толкова вкусен зеленчук.

Суров

Просто нарежете фенела на тънки резени, овкусете със зехтин и балсамико или с любимия ви дресинг и му се насладете. Той може да се добави към зелена салата, айсберг, да го смесите с краставици и домати. Или да направите нетрадиционна салата с круши, синьо сирене и рукола.

Готвен

Суровият копър е страхотен, но вкусът на зеленчука се разгръща когато го сготвите. Срежете наполовина, овкусете с малко зехтин, осолете и поръсете черен пипер, след което изпечете. Той е страхотна гарнитура към месо, а ако искате зеленчуково ястие, комбинирайте с кореноплодни като картофи, моркови и пащърнак.

Семена

Последно нещо, за което може да се сетите е да използвате семена от фенел. Прoсто изпечете на сух тиган и овкусете месото. Или поръсете салата. Гарантираме ви аромат, вкус и невероятно изживяване за сетивата.

 Добави коментар