Това е деликатес номер едно в света

165
Това е деликатес номер едно в света

Консумира се в супа, салата, сварен със специален дресинг, в руло или в други предястия

Омарът е един от най-големите специалитети по целия свят. Консумира се в супа, салата, сварен със специален дресинг, в руло или в други предястия. В хранителната индустрия се използват два вида омари - Newberg и Thermidor.

Готвачите кипват или приготвят на пара деликатеса, като се разбира дали е готов по промяната на цвета на черупката - от син до оранжев. Това се получава от разграждането на определен протеин, благодарение на който се променя и цвета, посочват от foodpanda. Ето и някои други любопитни факти за вкусните омари.

Средното ниво на живака в омар е около 0.107 мг.

До XIX век, консумацията на омар не е била популярна. Преди години храненето с омари се е смятало за белег на бедност. Това е била една от най-често консумираните храни в затворите.

В наши дни най-скъпото ястие с омар достига до 19 000 лв., във френски ресторант в Париж.

Омарите могат да живеят до 100 години.



Омарите са канибали. Когато храната е оскъдна, се знае, че ядат по-малки омари.

Омарите могат да регенерират своите нокти, крака и антени.

Месото им е голям източник на протеини, осигурявайки 28 грама протеин на чаша.

Омарът е добър афродизиак.

Деликатес е печен омар, направен на руло с морски водорасли.

Добави коментар