Топла салата

114
Топла салата

Цвекло, моркови, тиквички...

Необходими продукти:

глава червено цвекло;
4 неголеми моркова;
средно голяма тиквичка;
100 грама пресен или замразен грах;
4-5 стебла пресен лук;
50 грама почистени фъстъци;
зехтин;
сол, пипер и кимион на вкус.



Начин на приготвяне:


1. Увийте цвеклото във фолио и го изпечете при температура 170 градуса за 40 минути. Изстудете го и го почистете.
2. Запечете фъстъците на сух тиган докато се разнесе аромата им.
3. Почистете морковите и ги нарежете на дебели сламки. Сложете ги в леко кипяща вода за три минути. Изцедете ги.
4. Тиквичките и готовото цвекло нарежете като морковите.

Салата с грозде и пиле

5. В дълбок тиган загрейте зехтин и посипете кимион. След това сложете в съда зеленчуците, включително грахта. Подправете и пържете на силен огън 5-7 минути. Разбърквайте. Накрая посипете със ситно нарязан пресен лук и фъстъци.

Приятен апетит!



Добави коментар