Топчета със сирене и спанак

65
Топчета със сирене и спанак

Идея за закуска

Търсите рецепта, с която ще изненадате приятно всички на закуска? Днешното ни предложение е вкусно и полезно! Може да се запасите с него – просто сложете топчетата в камерата и ги вадете, когато решите да направите отново апетитна закуска!

Време за подготовка – 10 минути.
Време за приготвяне – 15 минути.
Общо време за приготвяне – 25 минути.

Необходими продукти:

250 грама спанак – пресен или замразен
250 грама брашно
1 чаена лъжица бакпулвер
1 супена лъжица зехтин
200 грама рендосано сирене, може и моцарела
1 яйце
2 чаени лъжици смес от риган, розмарин и босилек
1 чаена лъжица чесън на прах
Сол на вкус

Начин на приготвяне:

1/ Загрейте фурната до 200 градуса.
2/ Измийте и подсушете пресния спанак. Нарежете го на ситно.
3/ Ако използвате замразен спанак, прецедете го и го нарежете. Не е изключено да сте купили замразен нарязан спанак. Тогава тази задача отпада.
4/ Изсипете всички съставки в купа и добре разбъркайте. Ще ви е по-удобно бързо да смесите сухите съставки – брашно, бакпулвер, сол, чесън и подправки. След това добавете спанака и сиренето. Накрая добавете зехтина и яйцето.
5/ Оформете топчета от получената смес.
6/ Намажете дъното на тава с мазнина или използвайте хартия за печене.
7/ Печете 10-15 минути във фурна, загрята до 200 градуса. Топчетата трябва да придобият златисто-кафяв цвят.

Сервирайте закуската с любими на семейството сосове.

В камерата замразени топчета от спанак и сирене може да съхранявате до един месец.




Добави коментар