Топ 5 на най-вредните храни

373
Топ 5 на най-вредните храни

Това са храни, които консумираме често, въпреки че подозираме колко ни вредят

Нищо от следващия списък не е полезно. Това са храни, които консумираме често, въпреки че подозираме колко ни вредят.

Газирани напитки



Освен че съдържат много захар (в едно кенче има цели 10 ч.л. захар), газираните напитки са тъпкани с консерванти. Те вредят на стомаха, като консумацията им води след себе си гастрит. Газираните безалкохолни освен това разрушават костите и зъбите, затрудняват работата на бъбреците и вредят на сърцето.

Пушени продукти и колбаси

Основната опасност при колбасите е, че никой не е наясно от какво точно са направени. Най-често в тях почти няма месо, а само сланина и остатъци, които са богато подправени с консерванти. Мазнината, която съдържат, застрашава сърдечното ни здраве и неминуемо води до наднормено тегло и затлъстяване при прекалена консумация. Пушените продукти са опасни заради натрупването в тях на канцерогенното вещество бензопирен.

Сосове

Тук влизат любимите ни кетчуп, майонеза и горчица. Те са пълни с оцветители, подсладители, заместители и още химия. Освен това често са направени от генномодифицирани продукти. Висококалорични са, а майонезата е една от най-мазните храни.

Сладолед

Честата му консумация може да забави обмяната на веществата в организма ни. Това се дължи на изкуствените сгъстители и аромати, които съдържа. Освен това в него има още захар, транс мазнини, изкуствени оцветители и овкусители, които дори могат да бъдат токсични.

Сол и захар

Това са веществата, които са наречени „бяла смърт“. Някои от диетолозите смятат, че примът на сол е напълно излишен за организма. Прекалената й употреба води до сърдечносъдови и бъбречни заболявания, както и понижен имунитет. Завишената консумация на бяла захар води до множество заболявания, повечето от които смъртоносни. Сред тях са затлъстяване, диабет, сърдечно-съдови проблеми и други.



Коментари

Коментар: 4
Eto malko text

ЗДРАВОСЛОВНА СОЛ: Не всички видове сол са създадени еднакви и не всички са вредни за здравето ни! Бялата трапезна сол обаче заслужава лошата си репутация! Натуралната сол бива морска, каменна или кристална. Тя се добива от солните мини или се извлича от моретата и океаните. Натуралната сол, такава каквато я срещаме в природата, се състои основно от NaCl (натриев хлорид) в съчетание с широк набор от микроелементи и минерали. Докато трапезната сол е рафинирана натурална сол, на която по химичен път са премахнати минералните й компоненти, заедно с евенуалните замърсявания. Нейната цялостна структура е нарушена, а съставът й е сведен само до натрий и хлор. Поради тази причина е по-коректно тя да се нарича не сол, а натриев хлорид. При морската сол се наблюдават характеристиките и на Хималайската, и на трапезната сол. Но следва да се има предвид, че в морската сол, наред с богатия й минерален състав, има и редица замърсители. Това е и основната причина, тя да бъде пречиствана, а от там и деминерализирана и деструктурирана. Хималайската кристална сол е 100% чист натурален продукт. Тя съдържа над 97% натриев хлорид и редица жизнено важни минерали и елемнти за човешкия организъм, които са в усвоима йонна форма. Това са калий, калций, магнезий, фосфор, а розовият й цвят се дължи на съдържащото се в нея желязо. Розовата Хималайска сол е изключително богата на минерали - питателна храна, която е 100% естествена, непреработена, нерафинирана и незамърсена. Няма нищо добавено против втвърдяване, без химикали за почистване и други съставки – Розовата Хималайска сол е добра сол.

Коментар: 3
Eto malko text

ЗДРАВОСЛОВНА СОЛ: Не всички видове сол са създадени еднакви и не всички са вредни за здравето ни! Бялата трапезна сол обаче заслужава лошата си репутация! Натуралната сол бива морска, каменна или кристална. Тя се добива от солните мини или се извлича от моретата и океаните. Натуралната сол, такава каквато я срещаме в природата, се състои основно от NaCl (натриев хлорид) в съчетание с широк набор от микроелементи и минерали. Докато трапезната сол е рафинирана натурална сол, на която по химичен път са премахнати минералните й компоненти, заедно с евенуалните замърсявания. Нейната цялостна структура е нарушена, а съставът й е сведен само до натрий и хлор. Поради тази причина е по-коректно тя да се нарича не сол, а натриев хлорид. При морската сол се наблюдават характеристиките и на Хималайската, и на трапезната сол. Но следва да се има предвид, че в морската сол, наред с богатия й минерален състав, има и редица замърсители. Това е и основната причина, тя да бъде пречиствана, а от там и деминерализирана и деструктурирана. Хималайската кристална сол е 100% чист натурален продукт. Тя съдържа над 97% натриев хлорид и редица жизнено важни минерали и елемнти за човешкия организъм, които са в усвоима йонна форма. Това са калий, калций, магнезий, фосфор, а розовият й цвят се дължи на съдържащото се в нея желязо. Розовата Хималайска сол е изключително богата на минерали - питателна храна, която е 100% естествена, непреработена, нерафинирана и незамърсена. Няма нищо добавено против втвърдяване, без химикали за почистване и други съставки – Розовата Хималайска сол е добра сол.

Коментар: 2
Sol

Joda v solta ne e polezen, toi e sintetichen i ne pomaga, a dori vloshava funkziata na shlezata! Nai-dobrata sol, ako vobste se ispolzva e ot kamennite rudi! V nikakakuv sluchai gotvarska - jodizirana ili morska! Te sa iskustveni i vredni! Ogromen e problema s jodiziraneto na vsichki hrani, samo v edno parche piza ima nad 100% ot dnevnata doza sol, da ne govorim za kolbasi i drugi gtovi hrani! Zatova i mnogo jeni stradat ot podfunkzia na schetovidnata shleza, ot prekaleno jodizirane, zastoto ima obratnia efekt! Slojete v google "jodizirne na hranite" i ste vidite kolko mnogo negativna informazia ste namerite! Hora s lipsa na jod se namirat v savsem drugi naseleni mesta, pedimno pustini il planini! Naturalen jd ima v ribata i orehite, vobste vsichki jadki!

Коментар: 1

хубаво де, а откъде да си набавим йод, щом била излишна солта? заболяванията на щитовидната железа са от най-гадните..вярно е,че всичко, с което се прекалява е вредно,ама съвсем без сол не може..


  • 1

Добави коментар