Тирамису с ябълки и канела

240
Тирамису с ябълки и канела

Една нетипична версия на италианския десерт

Днес ще ви предложим необичаен вариант на италианския десерт. За целта имате нужда от задушени ябълки, горчив шоколад и канела.

Всички необходими съставки:

3 бр. ябълки
500 гр. маскарпоне
100 гр. бисквити
1 бр. лимон
3 супени лъжици кафява захар
1 супена лъжица ликьор от бадеми, ром или коняк
2 супени лъжици сметана
50 гр. черен шоколад
Щипка канела на прах
Мента за украса

Рецептата ще ви отнеме около 3 часа. Накрая получавате 4 порции.



Начин на приготвяне:

1/ Измийте ябълките и ги почистете. Нарежете ги на неголеми резени. Сложете ги в тенджера, добавете 1 супена лъжица захар, 2 супени лъжици лимонов сок, щипка канела, няколко лъжички вода и задушавайте 10 минути.
2/ Изстудете сместта и добавете алкохола.
3/ Останалата захар смеляйте на пудра. Смесете с маскарпонето, 2 супени лъжици лимов сок и сметаната.
4/ Натрошете бисквитите, сложете ги в керамичен съд и поситепе отгоре с рендосан шоколад.
5/ Добавете ябълките и крема.
6/ Посипете тирамисуто с шоколада. След това сложете отгоре фолио и приберете десерта в хладилника. Оставете го там за 2 часа.
Преди сервиране украсете с листа мента.


Добави коментар