Тиквичката като начало на захранването

1892
Тиквичката като начало на захранването

Лесна за приготвяне и не затруднява стомаха на бебето

Всяка майка се грижи за здравето на бебето, а един от ключовите пътища е като се погрижи за здравословното му меню. Захранването може да бъде вълнуващ период, в който да включвате в меню редица плодове и зеленчуци, млечни продукти и зърнени храни. Заслужава си да обърнете внимание на един сезонен зеленчук - тиквичката.

Тя е изключително лесна за храносмилане и не затруднява храносмилателната система на бебето, която, както знаем, е уязвима в такава ранна възраст.

В качеството на първи продукт за захранване можете да използвате именно тиквичката. Тя е хипоалергична. Не раздразва стомашно-чревния тракт, а стимулира секрецията на стомашен сок и перисталтиката на червата. Освен това отлично се усвоява от детския организъм.

Полезните свойства на тиквичката

Тиквичката е богата на витамини и микроелементи. В нея се съдържат калий, магнезий, фосфор, калций, витамини С, В2 и В1, а също така фолиева киселина.

Този зеленчук съдържа още желязо и мед - важни за здравето на детето микроелементи. Именно те са необходими за формирането на нервните тъкани, нормализацията на обмяната на веществата и образуването на хемоглобин.

Редовният прием на желязо предпазва от анемия.

Тиквичката се състои от 95% вода. Това означава, че тя действа диуретично. Благодарение на ниското съдържание на целулоза, тя не раздразва стомаха на бебето. Освен това извежда от организма излишното количество холестерол.

Характерно за тиквичката е, че не губи полезните си свойства при продължително съхранение. Освен това лесно и бързо се приготвя.

Препоръчително е за бебешкото меню да подберете свежи тиквички без семки.Добави коментар