Тази туршия за закуска удължава живота

174
Тази туршия за закуска удължава живота

Научни изследвания показват, че ферментиралите храни помагат за защита на здравето на сърцето и съдовете и удължават живота

Научни изследвания показват, че ферментиралите храни помагат за защита на здравето на сърцето и съдовете и удължават живота, пише Daily Express.

Оказва се, че южнокорейската туршия кимчи - кисело зеле в люти подправки, идеално се справя с тези задачи, посочва Darik News.

Кимчи, за която, освен зелето, се използват ряпа, чесън, зелен лук, люти чушки, джинджифил, червен пипер и др. подправки, „може да се похвали с многостранни ползи за здравето и може да бъде особено ефективно за понижаване на холестерола и намаляване на инсулиновата резистентност, ключов фактор за диабета", се казва в статията.

В един експеримент повече от 20 пациенти в преддиабетно състояние хапвали прясно или ферментирало кимчи всеки ден в продължение на осем седмици. Тези, които са яли ферментиралата закуска, са се радвали на намаляване на инсулиновата резистентност, на кръвното налягане и на телесното тегло.

Добави коментар