Супер салати с бобови продукти

158
Супер салати с бобови продукти

Със зелен боб, зрял фасул, леща и грах

Салата от зрял фасул
Продукти:
2 ч.ч. сварен зрял фасул, 1 глава кромид лук, 2 с.л. зехтин, 10 маслини, 1/2 връзка магданоз, оцет и сол на вкус
Начин на приготвяне: Свареният фасул се смесва с нарязания на филийки лук, дребно нарязания магданоз, зехтина, оцет и сол. Преди поднасянето салатата се украсява с маслините и клончетата от магданоза.

Салата от зелен боб с яйца
Продукти:
750 гр зелен боб, 3 твърдо сварени яйца, 3 с.л. оцет, 5 с.л. олио, сол, пипер, 1 ч.л. захар, 2 скилидки чесън, магданоз
Начин на приготвяне: Нарязваме зеления боб на парчета и го слагаме в кипяща посолена вода. Варим, така че да омекне, но да не се разкашка, отцеждаме го. Размачкваме жълтъците на яйцата, размесваме с пресования чесън, нарязания магданоз, пипер, сол, захарта, оцета и олиото. Прибавяме изстиналия боб, разбъркваме и оставяме да отлежи. При сервиране посипваме с наситно нарязаните белтъци на яйцата.



Макаронена салата с грах
Продукти:
1 пакет макарони, 1 консерва грах, 2 пресни чушки, 200 гр сирене, сол, черен пипер; за соса: 200 гр майонеза, 100 гр кисело мляко, 1 ч.л. чесън на прах, сол, 1/2 ч.л. черен пипер
Начин на приготвяне: Макароните се сваряват във вряща вода със сол и олио. Изцеждат се и се смесват със граха и нарязаните чушки. Подправят се със сол и черен пипер. Майонезата и киселото мляко се разбиват. Овкусяват се с сол, чесън и пипер.

Салата от леща с пушени гърди
Продукти:
300 гр леща, 300 гр пушени гърди, 1 чушка, 1 морков, 1 голяма червен кромид лук, 5 скилидки чесън, 2 с.л. дижонска горчица, 4 с.л. балсамов оцет, зехтин, риган, копър, черен пипер, сол
Начин на приготвяне: Лещата се сварява и се оставя настрана, докато се приготвят останалите продукти. Пушените гърди се нарязват и се запържват до зачервяване в малко зехтин. В мазнината, останала от пушените гърди, се задушават нарязаните на кръгчета лук, чесън и чушка, и настъргания морков. Винегретът се приготвя от балсамов оцет, дижонска горчица, риган, пипер и сол. Когато всичко е готово, върху предварително отцедената леща се изсипват зеленчуците и бекона, поръсва се с нарязан на дребно копър и с залива с винегрета.



Добави коментар