Спрете соковете

56
Спрете соковете

Една чаша ябълков сок съдържа седем чаени лъжици захар - колкото кутийка кола

Миналата година повече от 1200 деца под 2-годишна възраст попаднаха в зъболекарския кабинет с развалени зъби, много от тях - защото в шишетата им е имало плодов сок.

Според зъболекарите родителите мислят, че дават нещо здравословно на децата си. Всъщност захарта разяжда зъбите им, съобщи в. "Дейли Мейл".

Вижте още: Най-полезните сокове за деца и възрастни

Информационният център за здравеопазване и социални грижи съобщава, че 1235 деца под две години са имали нужда от болнично лечение, включително и 134 деца под една година, чиито млечни зъбчета току-що са се появили. На много от децата са били извадени по няколко зъба под пълна упойка.

Една чаша ябълков сок съдържа седем чаени лъжици захар, също както и кутийка кола. Миналата седмица СЗО информира, че човек не трябва да консумира повече от 6 лъжички захар на ден.Коментари

Коментар: 3
сокове

А някой от вас знае ли, че във фреша остава само захарта от плода, а всичко останало се изхвърля? Но е по-лесно да бутнете шишето със сока в устата на детето, наместо да му нарежете плод и търпеливо да му го предлагате, нали? Да не говорим, че се дават фрешове, изцедени преди часове, в които няма и помен от витамин С.

Коментар: 2
Спрете соковете

Пълни глупости!И децата знаят че захарта която се съдържа в плодовете няма нищо общо с тази която се съдържа в газираните напитки!!!И децата знаят че прясно изцеденият плодов сок е здравословен и полезен!!!Наистина се чудите каква по голяма глупост да измислите и да публикувате за да предизвикате сензация!!!Стига вече!!!

Коментар: 1
Спрете соковете

Извинете,но статията Ви е непълна и объркваща! Не сте уточнили за чаша натурално изцеден ябълков сок ли говорите или за сок от кутийка?????????????? Фруктовата захар няма нищо общо с рафинираната и не е вредна за здравето! Уточнявайте тези неща и не плашете излишно хората!


  • 1

Добави коментар