Сок от нар за ентусиазъм

104
Сок от нар за ентусиазъм

И срещу стрес в работата

Сокът от нар помага да преодолеем стреса в офиса, показва ново изследване. Той намалява сърдечния ритъм на служителите и увеличава ентусиазма им за работа.

Учените изследвали група доброволци, които изпивали по 500 милилитра сок всеки ден, в продължение на две седмици. Техният сърдечен ритъм бил измерен в началото и в края на изследването и те попълнили въпросници, в които описали настроението и чувствата си за работата.

Изследването, финансирано от компанията Поумгрейт джус, показва, че почти всички служители посочили, че са по-ентусиазирани, вдъхновени, горди и активни, съобщи Дарик радио.

В края на изследването било по-малко вероятно участниците да се определят като стресирани, нервни, виновни и засрамени спрямо началото на втората седмица и освен това имали по-нисък пулс.

"Въз основа на това изследване има основателен аргумент усилено работещите служители да пият сок от нар, за да успокоят хроничния стрес и да поддържат доброто си здраве. Има все повече доказателства, че сокът от нар има многобройни ползи за здравето, които заслужават допълнително изследване. Много е рядко напълно натурален сок да предлага толкова много ползи за здравето, каквито виждаме в сока от нар", заяви ръководителят на изследването д-р Емад Ал-Дужаили.Добави коментар