Сок от червени чушки?

95
Сок от червени чушки?

Ужасно полезен е

Чушките са един от най-вкусните летни зеленчуци. Щом се появят на пазара, появяват се веднага и на трапезата. Идеална добавка към салатата ни и чудесна основа за летни ястия.

Чушките сами по себе си са толкова вкусни, че ги обожаваме просто с парче сирене, нали? Освен че са супер вкусни, чушките са и супер полезни. Не сме обсъждали обаче колко полезен е сокът от чушки. Звучи ви странно, но в прясно изцедения сок от чушки са концентрирани по-голяма част от полезните им вещества, посочва kulinar.bg.

Вижте още: Рецепта срещу рак

Освен това, приемайки чушката в течна форма, веществата достигат по-бързо до организма и се усвояват по-лесно. Сокът от чушка има редица лечебни свойства. Той се използва срещу остри инфекциозни заболявания. Освен това лековитият сок може да помогне срещу липса на апетит. 

Друго негово полезно свойство е, че успешно се бори с умората - и физическа, и психическа. Ако сте уморени от дългия работен ден, натоварени сте физически и чувствате болки в тялото, чаша сок ще ви подейства доста ободрително. Сокът ще облекчи стреса и цялата ви нервна система, ще успокои организма и ще го настрои положително.

За да си приготвите лековития сок, трябва просто да изискате със сокоизтисквачка няколко червени чушки. Предварително ги измийте и почистете от семките. Консумирайте 1-2 пъти по половин чаша дневно. За максимални резултати приемайте сока на гладно.Добави коментар