Сладоледени десерти

207
Сладоледени десерти

Лек срещу жегата

Сладоледена торта
Продукти:
За блата: 2 яйца, 180 гр захар, 160 гр брашно, 5 гр бакплувер, ванилия; За крема: 2 пакетчета сладолед на прах, течен шоколад, кокос
Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват със захарта, добавят се бакпулвера с брашното, ванилията и се бърка. Сместа се слага върху хартия за печене в тава и се пече в умерена фурна до готовност. След като блатът се охлади, се реже на две.Сладоледът се приготвя според указанията на опаковката и след като се охлади, се маже върху първия блат и се посипва обилно с кокос. После се слага вторият блат и пак се маже и се поръсва. Слага се в камерата да се стегне, при сервиране се полива с течен шоколад.

Пържен сладолед
Продукти:
2 яйца, 150 гр обикновени бисквити, 2 с.л. кокосови стърготини, 1 с.л. прясно мляко, олио, сладолед по избор
Начин на приготвяне: Бисквитите и кокосовите стърготини се смилат в блендер. От сладоледа се оформят топки, които се слагат във фризер за 1 час да стегнат. Едното яйце се разбива с прясното мляко в купа. Извадените от фризера топки сладолед се овалват първо в разбитото яйце, след това в смлените бисквити. Топките отново се връщат във фризера, за да стегнат за 30 минути. След това топките се овалват във второто разбито яйце, пускат се за 2-3 секунди в силно сгорещеното олио и се поставят в купичка за сервиране.

Домашен сметанов сладолед
Продукти:
1 л сладкарска сметана, 10 яйца, 2 ч.ч. захар, течен шоколад
Начин на приготвяне: Разделят се белтъците от жълтъците. Белтъците се разбиват на сняг с 1 чаша захар, останалата чаша захар се разбива с жълтъците с миксер. Сметаната се разбива отделно с миксер. Всичко се смесва в голям съд с дървена лопатка. Сместа се разпределя в кутии и се слага да замръзне във фризер. Докато се разсипва в кутиите, може да се добавя постепенно течен шоколад или топинг по желание.

Сладоледен пъпеш
Продукти:
1 пъпеш, сметанов сладолед, смлени орехи
Начин на приготвяне: Пъпешът се обелва и се нарязва на кръгли шайби, които се почистват от семките. Всяко от парчетата пъпеш се слага в отделна десертна чиния и в средата се слага по една топка сладолед. Така готовият десерт се поръсва с 2-3 ч.л. смлени орехови ядки. Сервира се веднага.

Сладоледени спагети
Продукти:
1 кг сметанов сладолед, 200 мл ягодов сос, 1 бял шоколад
Начин на приготвяне: Сладоледът се нарязва на порции, които се оставят десетина минути на стайна температура. Всяка порция се пресова с преса за картофи. Заливат се получените спагети с ягодовия сос и се наръсват с настърган или ситно натрошен шоколад. Сервира се веднага. Това е имитация на спагети с доматен сос.



Добави коментар