Скандал с храна в училище

98
Скандал с храна в училище

Скандалът започна, след като майка на двама ученици публикува снимка на това каква храна са дали на децата в столичното 126 основно училище

Сигнал за качеството на храната в столично училище вдигна на крак контролните органи. Родител публикува в социалните мрежи порцията, която получават децата, и предизвика вълна от възмущение. Последва спешна проверка, съобщи Нова телевизия.

Скандалът започна, след като майка на двама ученици публикува снимка на това каква храна са дали на децата в столичното 126 основно училище. Жената твърди, че порция е прекалено малка, а опаковката - твърде скъпа. Според управителя на фирмата са спазили точния грамаж по изискване. Децата получили като основно ястие порция от пюре и пуешко. Общата цена на менюто, което включва и супа, и десерт, е 4.50 лв. за меню.

„Цената на предлаганата порция е изключително завишена, включително и 1 лв. за пластмасови кутии, които струват 5 ст. А да не говорим за количеството храна, защото това беше голяма порция, която аз публикувах”, обясни потърпевшата Милена Манолова.

„Когато се сложи храната в голям съд, визуално тя изглежда много малко. Въпросната снимка, която изтече от родител, тогава готвачката беше поръчала или по погрешка са й докарали, купички за еднократна употреба със 750 мл вместимост”, обясни Силвия Симеонова.

Директорът на училището твърди, че поначало не е одобрил избраната фирма. Районният кмет беше категоричен, че ако се открият по-сериозни нарушения, фирмата ще бъде сменена.

Добави коментар