Сиренето помага за контрола на кръвната захар

290
Сиренето помага за контрола на кръвната захар

Сиренето не влошава нещата, а всъщност може да ги подобри, що се отнася до сърдечносъдовите заболявания и риска от диабет

Сиренето помага за контролиране на кръвната захар, съобщава Медикъл експрес, позовавайки се на изследване на канадски учени.

Диетолози от университета на Алберта са използвали за изследването си плъхове в преддиабетно състояние, като са им давали както нискомаслено, така и обикновено сирене. И двата вида са се отразили добре на гризачите, посочва БТА.

"Това означава, че сиренето не влошава нещата, а всъщност може да ги подобри, що се отнася до сърдечносъдовите заболявания и риска от диабет", каза Катрин Чан от екипа.

Как точно сиренето е стабилизирало нивата на инсулина на плъховете, специалистите не могат да кажат. Катрин Чан отбеляза, че то е нормализирало фосфолипидите, които се извличат от млечните мазнини и са важни за много функции в организма.

"Сиренето не нормализира изцяло ефекта на инсулина, но значително го подобрява. И няма значение дали е нискомаслено или обикновено", добави Чан.

Добави коментар