Шоколадовите яйца

73
Шоколадовите яйца

Забранени или не?

След боядисаните, шоколадовите яйца са втората най-голяма радост на децата по Великден. Те са и най-честият подарък, който малчуганите получават от всеки гост и роднина за празника. Как да се справите с изкушението е въпрос, който ще ви занимае, макар и за кратко, по празниците.

Отговорът му дава ново британско изследване, което може да и да не е достигнало нечувано откритие, но пък предлага идеалното успокоение на празничната ви родителска съвест.

Оказва се, че когато има забрана или известно затруднение на достъпа на детето до мечтаното шоколадово яйце, вероятността хлапето да прекали с шоколада по празниците е значително по-голяма.

И обратното - ако не взимате от ръцете на детето всяко подарено му шоколадово яйце с пояснението, че то ще се яде в точно определен и съвсем различен от настоящия ден и час, детето просто губи интерес към шоколадовата играчка.

В теста са участвали деца на възраст между 4 и 11 години, а резултатите са категорични - тези, пред които са били оставени пълни купи с шоколадови яйца с позволението сами да избират кога и колко да изядат, просто са изяли много по-малко.

Изводът може да е значително по-полезен като обобщение - забраната на конкретни храни и въвеждането на строги правила относно храненето не са най-добрият подход, ако искате да създадете здравословни хранителни навици на детето си.Коментари

Коментар: 1

Ох, това е вечната борба. Да не говорим за великденските зайци от шоколад, с които сега теръпва ще се започва.


  • 1

Добави коментар