Шоколадова закуска?

166
Шоколадова закуска?

Тя е най-добрата, твърди ново изследване

Ако Ви е дошло до гуша от зърнени закуски, със сигурност ще зарадвате на експертното мнение, че е най-добре денят Ви да започва с шоколадова торта, пише в. "Дейли експрес".

Според Лиз Москоу, експертка по храните на американската рекламна фирма "Стърлинг-Райс груп", в непосредствено бъдеще се очаква интересът към шоколадовите закуски да се възроди. Мнението й се основава на най-скорошните проучвания върху ползите от какаото.

Говорейки за "Фуд бизнес нюз", Москоу изтъква резултатите от неотдавнашно изследване на специалисти от университета на Сиракюз, САЩ, възхваляващо ползите от черния шоколад, и по-специално благоприятния му ефект върху когнитивни функции като абстрактно мислене, запаметяване, концентрация. "Имайки предвид стимулиращите качества на черния шоколад, едва ли има по-подходящо време за похапването му от закуската", казва Лиз Москоу.

Вижте още: Храната в училищните столове в различните държави

Второ изследване на специалисти от университета на Тел Авив в Израел стига до извода, че шоколадът допринася за отслабване. Авторите му препоръчват сладкото изкушение да се хапва на закуска, тъй като по това време на деня метаболизмът е най-активен. Въпреки установените ползи и преди любителите на шоколадовите торти да се зарадват, Москоу напомня, че яденето на изобилстващи от мазнини и захар сладкиши не е от полза за здравето.

Експертката отбелязва, че двете проучвания, на които се позовава, са фокусирани върху ползите от какаови екстракти в естествената им форма, а не върху консумацията на шоколадови блокчета, посочва БТА.Добави коментар