Шоколадът помага на мозъка

59
Шоколадът помага на мозъка

Той подобрява когнитивните функции и предпазва от нежеланите възрастови изменения

Американски учени имат отлични новини за почитателите на шоколада - той подобрява когнитивните функции и предпазва от нежеланите възрастови изменения, съобщи в. "Дейли телеграф".

Шоколадът е свързан с по-добри когнитивни показатели "независимо от другите хранителни навици", показа изследването, обхванало 968 души на възраст от 23 до 98 години от Мейн и Сиракюс.

Той не само подобрява резултатите на когнитивните тестове, но и зрително-пространствената памет и организиране, работната памет, проследяването, абстрактното мислене и анализа на психичното състояние.

Вижте още: Бебета ядат шоколад (видео)

Ползата от шоколада за мозъка се дължи на флаванолите. Те са най-много в черния шоколад. Богати на тях са също чаят, червеното вино и плодове като гроздето и ябълките. Предишни изследвания установиха, че шоколадът е полезен за сърцето и кръвообращението. Той намалява холестерола и опасността от инсулт и предпазва кожата от слънчево увреждане.

Невробиологът Уел Клоуър дори твърди, че шоколадът помага за отслабване, ако човек остави малко парче висококачествен продукт да се разтопи върху езика 20 минути преди ядене. Това освобождава хормони в мозъка, които сигнализират за засищане и потискат апетита. Ако яденето свърши по същия начин, рискът да се появи желание за похапване по-късно също намалява.Добави коментар