Шоколад срещу стареене

87
Шоколад срещу стареене

Учените разработват специална технология

Възможно ли е сладките лакомства да се превърнат в чудодейно лекарство? Според учени от Кеймбриджкия университет нова технология ще позволи да се случи точно това, съобщава The Daily Mail.

Учените са разработили специална технология, която повишава способността на организма да усвоява флавоноидите, съдържащите се в какаото, около 20 пъти.

На флавоноидите в какаото се приписват редица полезни свойства, включително да забравят стареенето на кожата, да нормализират холестерола, да подобряват паметта и да се борят с рака, припомня profit.bg.

Сътрудници на компанията Lycotec вече са включили новата съставка в свой продукт. Малко парче от новия шоколад ще бъде еквивалентно на два шоколада в момента. Остава само диетолозите да си кажат тежката дума преди продуктът да бъде пуснат на пазара

„Учените са на прав път“, коментира диетологът Кери Ракстън. Тя обаче има съмнения, че е възможно голямото количество флавоноиди да се абсорбира лошо от организма. „Идеята е интересна, но много ми се ще да получа конкретни резултати от употребата на новия шоколад“, заявява тя.Добави коментар