Салата с грозде и пиле

227
Салата с грозде и пиле

И да не забравите ананаса!

Необходими продукти:

400 грама пилешко месо;
150 грама майонеза;
1 супена лъжица едра горчица;
200 грама грозде;
120 грама консервиран ананас;
50 грама орехи;
200 грама зелена салата

Начин на приготвяне:

1. Изплакнете месото и го сварете в подсолена вода.
2. Изстиналото пилешко месо нарежете на кубчета или ивички със средна големина.
3. Измийте гроздето, изсушете го и го нарежете на половинки. Препоръчително е да използвате грозде без семки.
4. Отцедете сока от консервирания ананас. Нарежете ананаса на кубчета.
5. Орехите стрийте с нож, а зелената салата измийте и подсушете.
6. Нарязаното пилешко месо сложете в купа, след това ананаса, гроздето, орехите, майонезата и горчицата. Добре разбъркайте и оставете да престои.
7. Нарежете салата на едро с нож или накъсайте с ръце. В друг съд сложете смесете салатата с малко майонеза и горчица. След това започнете да редите чиниите със салата. Сложете първи малко подправена зелена салата, а отгоре приготвената смес с пилето, гроздето и ананаса.

Приятен апетит!



Добави коментар