С кои храни да съчетаем червеното вино?

244
С кои храни да съчетаем червеното вино?

Червеното вино е най-консумираният вид

Червеното вино е най-консумираният вид, като го следват бялото и на трето място розето. Цветът на червеното вино варира от интензивно виолетово до бледо червено, типично за младите вина и кафяво за по-стари. Червеният цвят се получава от антоцианиновите пигменти (наричани още антоцианини), които се намират в кожата на гроздето.

Голяма част от процеса на производство на червено вино включва извличането на цветни и ароматични компоненти от гроздовата люспа. Има множество червени вина, но foodpanda подбра с какви храни да консумираме най-популярните.

Каберне Совиньон

Бавно печено апетитно агне с канела, копър и цитрусови плодове
Филе от говеждо с цвекло и хрян

Сира

Съчетава се със селски манджи и дивеч



Малбек

Пържола на скара
Печено прасе

Мерло

Печена пуйка с червени боровинки
Печено пиле със сладки моркови.

Добави коментар