Риба, пиле и ядки срещу Алцхаймер

47
Риба, пиле и ядки срещу Алцхаймер

Омега-3 мастните киселини намаляват опасността от заболяването

Диета, богата на риба, пиле, ядки и някои зелени зеленчуци, може да забави или да предотврати разболяването от Алцхаймер, установиха американски учени.

Омега-3 мастните киселини в тази храни намаляват опасността от развитие на заболяването, открили изследователите.

Техните анализи показали, че тази съставки драстично намаляват нивата на разрушителен токсичен протеин, унищожаващ мозъка на жертвите. Това означава, че съвсем прости промени в диетата могат да забавят или дори да предотвратят Алцхаймер.

Омега-3 мастните киселини се съдържат в пилешко месо, риби като сьомга, херинга и скумрия, и в по-малки количества в ядките и в някои зеленчуци, като брюкселско зеле и спанак, както и в растителните масла.

Изследователите от Медицинския център към Колумбийския университет в Ню Йорк установиха, че тези храни съдържат омега-3 мастни киселини, които понижават нивата на токсичния протеин бета-амилоид в кръвта.



Добави коментар