Риба, боб и леща подсилват имунитета

48
Риба, боб и леща подсилват имунитета

Всички В витамини работят заедно, за да ни осигурят здрава телесна система

Когато се говори, най-общо, за витамин В, всъщност се имат предвид витамините В – комплекс, които са в основата на силния имунитет. Обилно количество от тях се съдържат в рибата, бобът, лещата, картофите, бананите, ядките, яйцата, овесените ядки, лютите чушки, пилешките гърди и доматения сок.

Всички В витамини работят заедно, за да ни осигурят здрава телесна система. Разновидностите са В1 - тиамин, отговаря за добрата работа на сърдечния мускул; В2 -рибофлавин, гарантира добър метаболизъм; В3 - ниацин, регулира нивата на холестерола и подобрява кожата; В5 - пантотенична киселина, отговаря за синтеза и обвяната на веществата; В6 – пиридоксин, регулира обмяната на протеини.

В7 – биотин, гарантира здрава кожа и коса; В9 - фолиева киселина, необходима е за клетъчното деление и растеж, като участва в биосинтезата на нуклеиновите киселини. При недостиг у бременна жена плодът е с малформации.

В12 - цианокобаламин, при дефицит се нарушава синтеза на ДНК, посочва вестник "Монитор". Заедно, тези витамини ти осигуряват по-силна имунна система, по-добра функционалност на нервната система, поддръжката на метаболизма, увеличават растежа на клетките и тяхното делене в тялото.Добави коментар