Рецепти за бисквитки, в които блогърите се кълнат

137
Рецепти за бисквитки, в които блогърите се кълнат

Когато става дума за бисквитки, няма време за диети

Когато става дума за бисквитки, няма време за диети. А най – хубавото е, че може да си ги хапваме с и без повод. Ако обичате да си угаждате, следващите предложения са точно за вас. Вижте три рецепти, които са лесни за изпълнение и са много вкусни и изкушаващи.

 Ментови мока бисквитки

Съставки

1/2 чаша (115 г) несолено масло, на стайна температура

1/2 чаша (100 гр) захар

1/2 чаша (100 гр) светла или тъмнокафява захар

1 голямо яйце на стайна температура

1 чаена лъжичка чист екстракт от ванилия

1 чаена лъжичка екстракт от мента

1 чаша (125 г) универсално брашно 

1/2 чаша + 2 супени лъжици (53 гр.) неподсладено натурално какао на прах

1 чаена лъжичка сода за хляб

2 чаена лъжичка еспресо прах или 1 супена лъжица разтворимо кафе на гранули

1/8 чаена лъжичка сол

1  чаша (180 гр) шоколадов  чипс

½ блокче бял шоколад, едро нарязан

3 големи захарни бастунчета, натрошени

Как да ги приготвим:

В голяма купа разбийте маслото за 1 минута на средна скорост, докато стане напълно гладко и кремообразно. Добавете двата вида захар и разбийте на средна висока скорост до пухкав и светъл цвят. Добавете яйцата, ванилията и ментата.

В отделна купа смесете брашното, какаото на прах, содата, еспресото на прах и солта. На ниска скорост бавно изсипете в мокрите съставки, докато се смесят. Тестото за бисквитки става лепкаво. Добавете шоколадовия чипс. Охладете тестото, покрито с прозрачно фолио за поне една нощ (може да издържи до 3 дни).

Извадете тестото и оставете да престои на стайна температура в продължение на 30 минути. Това прави тестото за бисквитки по-лесно да се загребва и разточва. Загрейте фурната до 170 ° C и покрийте тава с пергаментова хартия или силиконови постелки за печене.

Направете топчета от тестото и подредете като оставите разстояние между тях. Печете бисквитките за 8-9 минути или според спецификите на фурната. Оставете да изстине за 5 минути върху тавата и след това сложете на решетка, за да се охладят напълно.

Разтопете нарязания бял шоколад и потопете всяка напълно охладена бисквитка наполовина в белия шоколад, а отгоре поръсете със счуканите бонбони.

Класически сладки бисквитки

Съставки

350 гр. масло на стайна температура

1 чаша пудра захар (125 гр)

3 чаши брашно (350 гр.)

Как да ги направите

Разбийте маслото до гладкост, добавете захарта и смесете. След това започвате да слагате брашното до образуване на лепкаво тесто. Постелете пергаментова хартия  на тавата и сложете тестото. Притиснете с друг лист и разпределете по цялата тава. Нарежете на малки правоъгълници. Набодете всяка бисквитка с вилица на две – три места. Охладете за час и след това печете за 12 до 15 минути на 170 градуса до леко златисто. Внимавайте да не покафенят.

Най-добрите шоколадови захарни бисквитки

Съставки

2 2/3 чаши универсално брашно

½ чаша какао на прах, неподсладено

1 1/2 чаена лъжичка бакпулвер

1 чаена лъжичка фина морска сол

1 1/2 чаши несолено масло, меко

1 1/2 чаши захар + допълнително за овалване

2 големи яйца

1 супена лъжица чист екстракт от ванилия

Как да ги направите

Загрейте фурната до 175 градуса и постелете тавата с пергаментова хартия. В средна купа смесете брашното, какаото на прах, бакпулвера и солта.

Разбийте омекналото масло и захарта, а след като стане пухкава смес добавете яйцата и ваниловия екстракт. Намалете скоростта и бавно добавете брашнената смес. Смесете, но без да прекалявате с месенето.

Направете топчици, оваляйте в захар и подредете в тавата. Използвайте дъното на чаша, за да натиснете всяка топка.

Печете бисквитките за 9-11 минути, докато краищата станат леко златисти. Охладете и хапнете.



Добави коментар