Рецепта срещу рак

75
Рецепта срещу рак

Яжте целина, зелени чушки и моркови

Не обичате пресни плодове и зеленчуци? Ето още една причина да промените предпочитанята си. Южнокорейски учени твърдят, че ежедневният прием на плодове и зеленчуци предпазва от рак на дебелото черво.

Растителен флавоноид, известен още като лутеолин, блокира пътищата на развитие и разпространяване на раковите клетки. Според резултатите от изследванията, съединението има противовъзпалителни, антиоксидантни и противоракови свойства.

Лутеолинът се съдържа в целината, зелените чушки, мащерката, чая от лайка, морковите, зехтина, ментата, розмарина, ригана и портокалите, посочва ТВ7.

Учените доказват, че лутеолинът потиска активността на клетъчните сигнализиращи пътеки, които водят до развитието на рак на дебелото черво. Блокирането им пречи на раковите клетки да се делят и води до клетъчна смърт, обобщават учените.



Коментари

Коментар: 1

Каквото и да правим, ракът не може да бъде избегнат, ако ни е писано. Както се казва - съдба.


  • 1

Добави коментар