Разговаряте ли с детето за здравословно хранене?

88
Разговаряте ли с детето за здравословно хранене?

То може съзнателно да се храни с качествена храна

Сътрудници от университет в Източна Финландия в продължение на 2 години общували със семейства по въпроси, свързани с здравословния начин на живот. Целта на учените била да оценят как този тип консултации влияят върху поведението на децата в семействата.

Общият брой на доброволците, влези участие в проучването, бил над 500, на възраст между 6 и 8 години.

Учените провели 6 сеанса по семейно консултиране. В тях ставало дума за физическа активност и балансирано хранене. Изследователите препоръчвали на всяко семейство да избягва заседналия начин на живот, да повиши физическата активност и да промени хранителното меню за добро, пише The Economic Times.

Фъстъците в кухнята

Последвалият анализ на получените данни през двете години сочи следното:

- участниците, които били разделени на две групи, прекарвали по принцип доста време пред екрана на телевизора или компютъра. Заседналият начин на живот бил по-слабо проявен при доброволците в групата, която редовно получавала консултиране.

- според изследователите консултациите допринасят за това, да се консумират повече зеленчуци, нискомаслено мляко, растителни масла, целулоза сред децата, както и редовно да се приемат оптимални дози витамин С и Е.Добави коментар