Райските ябълки

100
Райските ябълки

И защо да ги ядем

Точно сега е моментът да се възползвате от райската ябълка. Знаете ли всъщност колко е полезен този плод? Не само заради сладостта си тя носи това име. Вкусът й и свойствата, които има в себе си, са наистина райски. Нискокалорични, богати на хранителни вещества и още редица полезни свойства и характеристики.

Предпазват очите, заради витамин А, който съдържат.

Предпазват от рак, което се дължи на антиоксидантите и фитонутриентите, борещи се със свободните радикали в тялото.

Поддържат ни млади, помагащи на клетките ни да не се поддават на вредните външни влияния, причина за състаряването на кожата.

Засилват имунната система и помагат за превенция от настинки, грипове и инфекции.Подпомагат свалянето на килограми, тъй като са нискокалорични и съдържат незначителен брой мазнини. Засищат за дълго време и задоволяват нуждата от сладко, посочва kulinar.bg.

Регулират работата на стомашно-чревния тракт. Полезните фибри, които се намират в райската ябълка помагат за раздвижване на метаболизма и предпазват от констипация (запек). В тях се съдържат още танини, които регулират работата на тънките черва и предпазват от диария.

Задвижват метаболизма. Райските ябълки са богати на витамини от група В. Те помагат за по-добрата работа на храносмилателната система. Това, от своя страна, увеличава енергията и подобрява общата работа на организма и системите в него.

Намаляват кръвното налягане. Райската ябълка е изключително богата на калий – минералът отговорен за добрите нива на кръвно налягане и сърдечно здраве.

Подобряват кръвната циркулация. Минералът мед, който е доста в този плод, помага на желязото да се абсорбира от организма. Това подпомага създаването на червени кръвни телца и подобрява самата циркулация на кръвта. А това е важно за здравината на мускулите и техния тонус, нивата на енергия в тялото и растежа на клетките.Добави коментар