Пюрета с пиле

217
Пюрета с пиле

Вижте няколко рецепти

Ако детето ви вече е захранено с месо, значи тези рецепти са подходящи за дневното меню на бебека.

Пюре с пиле и зелен фасул
Продукти:
75 гр зелен фасул, 50 гр ориз, 3 с. л. ябълков сок, 50 гр сварено, обезкостено пилешко месо
Начин на приготвяне: Задушете фасула на пара, докато омекне. Сварете ориза. Нарежете пилето наситно. Разбъркайте всички съставки и ги пасирайте, докато пюрето стане гладко.

Пюре с пиле, моркови и ябълки
Продукти:
½ с. л. олио, половин глава лук, 350 гр моркови, 250 мл вода, 100 гр пилешки гърди, 1 ябълка
Начин на приготвяне: Сгорещи олио в дълбок тиган и запържи лука, нарязан наситно, докато омекне и стане прозрачен. Добави нарязаните на кръгчета моркови и водата. Нека сместа да заври, след което я остави на слаб огън за 10 минути. Прибави пилешките гърди, нарязани на дребно, заедно с нарязаната на дребно ябълка и морковите. Вари ги до омекване. Пюрирай сместа.

Пиле с череши
Продукти:
70 гр пилешки гърди, 1 морков, 10-12 череши, 10 мл краве масло, 1 ч. л. нишесте
Начин на приготвяне: Месото се нарязва на малки кубчета. Морковът се почиства и се настъргва на едро ренде. Маслото се разтопява в тенджера, сипват се кубчетата месо и настърганият морков, добавя се малко топла вода и продуктите се задушават около 15 минути. След това се прибавят почистените от костилките череши и се вари още 10 минути. Нишестето се разтваря в 2 с. л. студена вода и се сипва накрая, за да се сгъсти ястието.

Пюре с пиле и картофи
Продукти:
40 гр пилешки гърди, 1 картоф, 60-70 мл пилешки бульон, 30 мл адаптирано мляко, 1 с. л. готова оризова каша
Начин на приготвяне: Месото се слага в тенджера с кипяща вода и се вари до готовност. Свареното месо се слага в кухненски робот, залива се с бульона и се смилат заедно. Картофът се обелва и се сварява на пара. След това се пасира. В купата при пасирания картоф се сипва смляното с бульона месо и се разбърква. Добавя се оризовата каша и се налива адаптираното мляко. Пюрето се пасира отново и е готово за консумация.

Пюре с пиле и праз
Продукти:
30-40 гр пилешки гърди, 40 гр ориз, 1/2 морков, 1/4 стрък праз лук, 2 стръка магданоз, 2 ч. л. зехтин, малка щипка сол
Начин на приготвяне: Празът се нарязва наситно, а морковът се настъргва на ситно ренде. В тенджера леко се загрява зехтинът, сипва се морковът и се задушава за кратко. Прибавя се нарязания праз лук и веднага след това се наливат 2 с. л. гореща вода. Месото се нарязва на малки парченца и се добавя към зеленчуците. Наливат се около 140 мл вода, поръсва се с нарязан наситно магданоз и по желание се добавя щипка сол. След това се сипва оризът и се вари до готовност. Свареното ястие се пасира леко и е готово за сервиране.



Коментари

Коментар: 1

това пиле с череши може и за цялото семейство да стане


  • 1

Добави коментар