Пюре с пилешко месо

87
Пюре с пилешко месо

Рецепта за деца над 6-месечна възраст

Лесна и бърза рецепта, благодарение на която ще запознаете бебето си с вкуса на пилешкото месо. Морковът и ябълката, които вече със сигурност сте въвели в менюто на детето, ще придадат малко сладост на пюрето и едновременно с това – еднородност.

Необходими продукти:

половин супена лъжица зехтин
половин лукова глава, ситно нарязана
350 грама моркови, почистени и нарязани
250 мл пилешки бульон или вода (без сол)
1 бр. пилешки гърди, вече сварени
малка ябълка, почистена от кората и сърцевината

Няколко симптома, че прехранвате детето


Начин на приготвяне:

1. Загрейте зехтина в тенджера и запържете лука. Когато стане мек, добавете морковите и залейте с пилешкия бульон. Изчакайте да кипне и намалете температурата. Оставете яденето на тих огън десетина минути.

2. Междувременно накъсайте пилешкото месо на ивички. Добавете го в тенджерата заедно с ябълката. Продължете да готвите на тих огън още 10 минути.

Месото и рибата в менюто на бебето

3. Най-накрая свалете от огъня и пасирайте.



Добави коментар