Популярните диети, които вредят на здравето ни

286
Популярните диети, които вредят на здравето ни

В стремежа да се отървем от излишните килограми, много често избираме диети, които може повече да ни навредят, отколкото да ни помогнат да постигнем желаното тегло

В стремежа да се отървем от излишните килограми, много често избираме диети, които може повече да ни навредят, отколкото да ни помогнат да постигнем желаното тегло. Вижте някои от тези диети, подбрани от Дарик радио:

Нисковъглехидратна диета

Нисковъглехидратната диета е режим на хранене, при който до минимум е намален приемът на храни, съдържащи въглехидрати. Диетата “Аткинс” е сред най-популярните диети. Някои от спазващите тази диета дори напълно се отказват от въглехидратите, но това не е препоръчително.

Много храни, богати на въглехидрати, са крайно необходими на организма. Диетата не трябва да се прилага прекалено дълго време. Ако работата ви е физическа или полагате тежък умствен труд, тази диета не е за вас.Вегетарианска диета

Вегетарианството е личен избор на всеки. Но вегетарианската диета не трябва да е всекидневие. В храните от животински произход има редица витамини и минерали, които не присъстват в растителните храни. Вегетарианската диета не е подходяща за децата и подрастващите.

Безглутенова диета

Модата за хранене без глутен тръгна от популярни звезди като Гуинет Полтроу, Джесика Алба и Виктория Бекъм които се отказаха от употребата на зърнени култури. Но за повечето хора, безглутеновата диета не е здравословна. Тя трябва да се спазва само от хора, болни от целиакия.

Добави коментар