Ползите от жълтите, зелените и червените ябълки

299
Ползите от жълтите, зелените и червените ябълки

Жълтият, червеният и оранжевият цвят на ябълките са показателни за високи нива на бета-каротин

Жълтият, червеният и оранжевият цвят на ябълките са показателни за високи нива на бета-каротин, които са полезни за очите и предотвратяват рак. Това обясни руската диетоложка Марина Макиша от Националната асоциация на диетолозите в ефира на телевизионния канал "Москва 24".

„Бета каротинът е добър антиоксидант. Това е наистина добра стъпка. Той има комплексно благоприятен ефект върху нашето тяло, по-специално има положителен ефект върху зрението, мозъка и кръвоносните съдове“, допълни диетоложката, цитирана от БГНЕС.

В същото време тя предупреди, че ако човек има непоносимост или алергия към бета-каротин, трябва да избере зелени ябълки. Те също съдържат много полезни витамини и минерали, но по-малко бета-каротин. По-рано нейната колежка Къртни Д'Анджело пък посочи кафето като най-здравословната напитка за здравето на черния дроб.

Благоприятният ефект на напитката се обяснява с факта, че е в състояние да намали натрупването на мазнини и да увеличи количеството антиоксиданти в черния дроб, които неутрализират активността на вредните свободни радикали и предотвратяват увреждането на клетките на органите.

Добави коментар