Ползите от готвенето с децата ви по време на празниците

36
Ползите от готвенето с децата ви по време на празниците

От печене на пуйка до месене на тесто за сладки, празниците са идеалното време за включването на децата в работата в кухнята

От печене на пуйка до месене на тесто за сладки, празниците са идеалното време за включването на децата в работата в кухнята.

Според експерти това помага да се изгради тяхната увереност и независимост, да си кажат "Вижте, мога да направя и аз нещо вкусно“, а особено, когато могат да го споделят с родителите, това определено им помага да бъдат по – сигурни в себе си.

Когато насърчаваме детето да готви с вас и да вижда резултатите, това му създава навик за цял живот и в бъдеще ще спомогне за поддържане на здравословни отношения с храната .

Това е времето, в което всичко, на което ги учим, остава в главите им. Те трябва да знаят как да включват и изключват котлоните, да помагат в рязането на зеленчуци или в разбъркването.

Но всичко с времето си.

Децата на възраст от три до пет обикновено учат най-добре с прости, практически задачи, като това да накъсат нещо или да измият.  Когато са от пет до седем, моторните им умения трябва да са се подобрили достатъчно, за да им доверите работа с прибори.

Дайте им да измерват нещо. Това спомага за изграждането на координация между ръка и око и ги свиква да работят с числата.

Освен това включването на деца в кухнята за направата на любимите им празнични лакомства, също създава уникално преживяване.

Да ще има и моменти, в които ще има яйца на пода, разлята сметана или брашно навсякъде, но това са само част от преживяванията, както и от вашата безусловна любов и готовност за прошка.Добави коментар