Ползите от джинджифила

148
Ползите от джинджифила

Има и антивъзпалителни ефекти

Джинджифилът е една от суперхраните, за която все по-често говорим. Коренът му расте под земята и има твърда, набраздена текстура. Джинджифилът произхожда от Югоизточна Азия, чиито кухни все още масово използват тази подправка. Той се споменава в писанията на древен Китай, на индианците и на държавите от Средния Изток.

След като римляните пренасят джинджифила от Китай преди повече от 2000 години, популярността му се централизира в районите по Средиземноморието, но през средните векове става известен и почитан и в останалите части на Европа, посочва вестник "Стандарт".

Вижте още: Джинджифил при бременност: да и не

Днес най-комерсиалните производители на джинджифил включват Ямайка, Индия, Индонезия и Австралия. Ползите от консумацията на джинджифил са много. Той облекчава стомашно-чревните болки, редуцира гаденето при пътуване като замаяност, повдигане и избиване на студена пот. Има и антивъзпалителни ефекти.

Много хора, страдащи от остеоартрит и ревматичен артрит, изпитват облекчение след консумирането на джинджифил. Основите активни компоненти на джинджифила, които са отговорни и за парливия му вкус, са в състояние да ограничат растежа на колоректалните ракови клетки.Добави коментар