Полезните тиквени семки

76
Полезните тиквени семки

Тиквените семки са протеинови бомби на растителна основа

Когато си приготвяме тиква у дома, обикновено не използваме семките й и те отиват в кофата. Но не трябва, тъй като в тях има доста полезни вещества, които е далеч по-добре да "влязат" в корема ни, отколкото да "отидат" на боклука.

Тиквените семки са протеинови бомби на растителна основа, пише kulrnar.bg. Особено важно за онези от вас, които са решили да откажат храните с животински произход.

Повишават нивата на магнезий. Един добър начин да добавим магнезий в храната. Дневно всяка жена се нуждае от 310 мг магнезий.

Снабдяват тялото с калий. Който е важен за мускулната дейност, регулирането на кръвното налягане и балансирането на минералите в организма.

Направете си вкусна тиквена супа с топено сирене

Заздравяват имунната система. Това се дължи на цинка, който се съдържа в тях. Той действа пряко на имунитета и заздравява организма. Именно затова се включва в редица медикаменти, борещи се с настинки и грипове.

Подобряват функцията на простата при мъжете.

Могат да ви направят щастливи. Л-триптофанът, който се съдържа в тях влияе на настроението ни и може да помогне при депресивни състояния.

Изпълнени са с антиоксиданти. В тях има няколко вида витамин Е и редица полезни киселини. Всъщност такава комбинация може да ни снабди с нечувани привилегии, които не се приписват на нито една храна.Добави коментар