Полезните свойства на печения чесън

290
Полезните свойства на печения чесън

Какво ще се случи, ако консумирате от време на време по 6 скилидки

Чесънът е един от най-популярните хранителни продукти, за чиято полза са знаели още древните египтяни. Той се използва широко за лечение и профилактика на множество заболявания. Към тях се отнасят проблеми с кръвното налягане, повишено ниво на холестерола в кръвта, сърдечно-съдови болести и др. Чесънът е ефективен в борбата със сезонните простуди, грипа и вирусните заболявания.

В него се съдържа алицин – това е антидиобик от природен характер, който допълнително засилва противомикробните свойства на продукта.

Какво да кажем за печения чесън?

В рамките на свои изследвания учени са установили, че печеният чесън притежава специфични полезни свойства. Употребявайки на ден 6 скилидки печен чесън, ще засилите имунитета си, ще прочистите стомашно-чревния тракт, ще се снабдите с енергия и ще подобрите своето самочувствие. Освен това ще укрепнете костната систума и ще стабилизирате нивото на захарта в кръвта.

Ето какво се случва в органидма на човека в рамките на 24 часа след консумацията на 6 скилидки печен чесън:

През първия час: Чесънът започва да се обработва в стомаха, тъй като организмът ще го възприема като храна.
2-4 час: Той влиза в „битка“ със свободните радикали и раковите клетки.
4-6 час: Ускорява се метаболизмът, от организма се извежда излишната течност, топят се мастните отлагания.
6-7 час: Чесънът унищожава вредните бактерии.
8-10 час: Чесънът защитана организма от окисляване.
10-24 час: Стартира процес на дълбоко прочистване на организма.За да отслабвате безопасно с печен чесън, препоръчва се да консумирате по 6 скилидки веднъжн на два дни. В най-добрия случай – преди закуска.Добави коментар