Полезните двойки храни

120
Полезните двойки храни

Комбинацията от определени храни повишава доброто им въздействие върху организма

Между различните храни понякога се получава магическа връзка. Някои от тях се съчетават прекрасно помежду си, като има и такива, от чиято любов се раждат изненадващо полезни ефекти върху здравето.

Броколи + домати = защита от ракДоказано е, че броколите и доматите предпазват от канцерогенни заболявания, но по най-нови сведения комбинацията между двете храни действа в пъти по-ефективно. Дали ще консумирате тази комбинация в салата или ще направите сос за спагети или пица, изборът е ваш.

Червена чушка + черен боб = здрава имунна системаСърцето ви ще бъде благодарно, ако включвате повече постни храни в менюто си. Наблегнете на червените чушки (витамин С) и на не толкова популярния, но изключително полезен черен боб (богат на желязо и магнезии). Ако пък съчетаете приема им, си гарантирате стабилно здраве, устойчиво на всякакви вируси.

Яйца + манго = здрав външен видЯйцата са богати на аминокиселини (най-вече протеин), които са от съществено значение за образуването на колаген в кожата. Храните, съдържащи голямо количество витамин С (като мангото), взаимодействат по изключително благоприятен начин с тях. Резултатът е чиста и здрава кожа, в съчетание със свеж външен вид. Тези две храни можете да комбинирате под формата на закуска, състояща се от омлет и прясно изцеден сок от манго, съветва ТВ7.

Зелен чай + черен пипер = изваяно тялоАко към зеления чай прибавите няколко зърна черен пипер, процесът на изгаряне на мазнини се ускорява многократно. Изследвания сочат, че консумиращите зелен чай вместо вода по време на ядене имат по-слабо желание да си поръчат втора порция храна.

Магически двойки храниДобави коментар