По едно парченце шоколад на ден, за да сме щастливи

70
По едно парченце шоколад на ден, за да сме щастливи

Учени са установили, че ако хората, подложени на стрес, консумират по няколко парченца шоколад на ден, ще се намалят нивата на стрес хормоните

Ацтеките наричали шоколада храна на боговете и храна за щастие. И това не е случайно, защото той съдържа серотонин - хормона на щастието. Любимото лакомство на хората по цял свят е не само вкусно, но и полезно. Вижте вълшебните свойства на шоколада:

Оказва се, че шоколадът е полезен за здравето. Здравословните му свойства се дължат на високото съдържание на какао.

Изследвания доказаха, че шоколадът понижава кръвното налягане и намалява риска от инфаркт и инсулт. Това става благодарение на съдържащите се флавоноиди. Те не само понижават нивата на „лошия” холестерол в тялото и регулират кръвното налягане, но и спомагат за здравословното делене на клетките. Лакомството е отличен антиоксидант, който се бори със свободни радикали. Специалистити обаче съветват да хапваме шоколад с над 70 % съдържание на какао.

Съставките на шоколада помагат да се регулира кръвната захар и да се подобри усвояването на глюкозата от тялото, когато се приема в разумни количества, посочва Дарик радио.Намалява стреса

Учени са установили, че ако хората, подложени на стрес, консумират по няколко парченца шоколад на ден, ще се намалят нивата на стрес хормоните.

Шоколадът е ненадминат афродизиак

Учените обясняват това с високото съдържание на триптофан, свързан с процеса на възбуда, и фенилетиламин, който се произвежда от човешкото тяло при влюбване.

Добави коментар