Плодови пюрета
783
Няколко рецепти
Плодовите пюрета са любимата храна на току-що захранените бебоци. Освен това са лесни за приготвяне, стига на пазара да има достатъчно сезонни плодове. Вижте няколко рецепти, за да зарадвате мъниците.
Пюре от ябълка и круша - след петия месец
Продукти: 1 обелена и почистена от семките ябълка, 1 обелена и почистена от семките круша
Начин на приготвяне: Нарежете плодовете на дребно. Сложете ги да врат с вода, колкото да ги покрие. След 10 минути ги прецедете и пасирайте. Ако пюрето е прекалено гъсто, можете да го разредите с адаптирано мляко или кърма.
Пюре от ябълка и сини сливи - след шестия месец
Продукти: 1 обелена и почистена от семките ябълка, 2 обелени сини сливи
Начин на приготвяне: Нарежете плодовете на дребни парчета. Сложете ги да врат с вода, колкото да ги покрие. Варете до омекване. Прецедете ги и ги пасирайте. Можете да добавите адаптирано мляко или кърма, ако пюрето е гъсто.
Пюре от праскова и банан - от осмия месец
Продукти: 1 обелена праскова, 1 банан, адаптирано мляко или кърма
Начин на приготвяне: Нарежете прасковата на ситно, а банана на кръгчета. Смачкайте ги с вилица. Добавете адаптирано мляко или кърма.
Пюре от сушени плодове - от шестия месец
Продукти: 50 г сушени кайсии, 50 г сушени сини сливи
Начин на приготвяне: Сливите се накисват във вода и се оставят да престоят 12 часа. След това се слагат да се варят заедно с кайсиите със студена вода, колкото да ги покрие. Варят се 10 минути, след което се пасират. За гладко пюре се добавя част от водата, в която са врели.
Пюре от тиква - след една година
Продукти: 250 г тиква, 100 мл прясно мляко, 100 гр ориз, краве масло, щипка захар
Начин на приготвяне: Тиквата се обелва и нарязва на малки парчета, след което се вари. Отделно се сварява оризът. Всички продукти се смесват и отново се поставят да заврат. След това получената смес се пасира.
Коментари
ще пробвам още днес за следобедната закуска на бебока