Плодът, който съдържа най-много витамин С, изобщо не е този, който предполагате

79
Плодът, който съдържа най-много витамин С, изобщо не е този, който предполагате

Плодът има много малко калории

Ацеролата съдържа в пъти повече витамин С от портокалите. Тя е уникален малък плод, който прилича на череша.

Използва се стотици години като лечебно растение в Латинска Америка. Високото съдържание на витамин С подпомага образуването на колаген, който е важен за изграждането на здрава кожа.

Освен витамин С, ацеролата съдържа и голямо количество витамин А, посочва вестник Стандарт. Комбинацията от двата витамина стимулира производството на бели кръвни телца и оттам – имунната система.

Плодът има много малко калории. Той ускорява метаболизма и намалява риска от затлъстяване. Също така облекчава подуването на корема, премахва спазми и помага при други стомашно-чревни проблеми.

Добави коментар