Пет причини да ядете лимони всеки ден

734
Пет причини да ядете лимони всеки ден

Лимонът е известен с високото си съдържание на витамини и с големите ползи за здравето ни, тъй като пречиства, тонизира, успокоява

Лимонът е сред най-популярните цитрусови плодове. Той е известен с високото си съдържание на витамини и с големите ползи за здравето ни, тъй като пречиства, тонизира, успокоява. Ето 5 причини да ядете лимони всеки ден, подбрани от Дарик радио:

1. Лимоните доставят на организма големи дози витамин С

Той е най-богатият на витамин С цитрусов плод. Достатъчен е сокът от един-единствен лимон, за да покрием дневната си нужда от този витамин. Кората му съдържа почти двойно количество от витамина, който е и мощен антиоксидант, предпазващ костите, кръвоносните съдове и кожата.

2. Забавят растежа на раковите клетки

Като отличен източник на антиоксиданти, лимоните и лимоновият сок могат да помогнат за борбата с образуването на свободни радикали, за които е известно, че причиняват рак.3. Поддържат здравето на сърцето

Консумацията на чаша лимонова вода на празен стомах е просто и достъпно средство. То ще предотврати полепването на мастни отлагания по стените на артериите и ще понижи нивото на лошия холестерол. Освен това ще регулира кръвното налягане и ще подобри циркулацията на кръвта.

4. Предотвратяват бъбречните камъни

Изследванията показват, че сокът от лимоните, съдържащи цитрат, блокира образуването на твърди субстанции в бъбреците.

5. Подобряват храносмилането

Лимоновият сок помага за изчистване на непотребни хранителни материали, тъй като плодът увеличава скоростта на отделяне на урина. Това кара токсините да се разграждат с по-бързи темпове.

Добави коментар