Пет полезни свойства на меда

194
Пет полезни свойства на меда

Наричат меда нектар на боговете

Наричат меда нектар на боговете. Още древните лекари са ценели високо пчелния мед, считайки го за чудодейно средство за здраве и дълголетие, посочва Дарик радио.

Медът включва цял комплекс ценни хранителни вещества, които играят значителна роля в процесите на обмяната на веществата. В сравнение с други въглехидрати медът по-лесно се обработва от бъбреците, по-лесно се усвоява от организма и след физически натоварвания лесно възстановява загубата на енергия.

Вижте 5 полезни свойства на меда:

Медът дава на тялото ви голям прилив на сила и енергия, тъй като е източник на въглехидрати. Преди или по време на тренировка хапнете една лъжица мед. Освен че ще помогне за издръжливостта ви, това ще предотврати и умората в мускулите.

Медът е с високо съдържание на антиоксиданти, които могат да помогнат за намаляване на риска от някои видове рак и сърдечно-съдови заболявания.Медът намалява кашлицата и дразненето в гърлото. Особено полезен е медът от елда. При изследване е доказано, че еднократна доза от този мед е толкова ефективна, колкото сироп за кашлица.

Медът има способността да лекува рани и изгаряния. Учените смятат, че това е свързано с изсушаващия ефект на простите захари, комбиниран с антибактериалната природа на меда.

Според медицината медът има способност да прониква в най-дълбоките тъкани на тялото и по този начин помага за подобряване на зрението, загуба на тегло, лечение на импотентност и преждевременна еякулация, проблеми с пикочните пътища, бронхиална астма, диария и гадене.Коментари

Коментар: 2

Надявам се в бъдеще Земята да се оправи и вече да няма омраза, злоба, гняв, насилие, богохулства (дори като негодувание, нетърпение, отчаяние, отегчение и т.н), изтезания, безработица, лоши прояви, болести и прочие лоши неща между хора (в хора) и прочие - а да има добър и щастлив живот за хората и добър шанс за всеки човек. На света му трябва любов, мир и доброта (и да се промени положително - от лошите крайности до които е стигнал)!Според мен: света трябва да върви към положителни промени и вече да няма войни, конфликти, геноцид/и (над) човек и/или хора, убийства, побои, самоубийства, насилия /в филми, романи, сериали и т. н/, черен и/или лош хумор /примерно с - педераси /изнасилвания (над) тях и въобще и т. н/включително още от детска възраст, импотентни мъже и прочие/, вражди, вулгарни думи, и нищо лошо на Земята. Дано по-скоро света се оправи и промени към добро - аз желая свят без страдание, насилие и въобще без всякакви лоши неща!! Надявам се по-скоро света да се оправи и промени към добро : и отново хората по света да имат добра работа; добър и щастлив живот и т.н!!

Коментар: 1

на сайта „Трансферите в Бундеслигата – лято 2015“ в blitz. bg (от 2 септември 2015 година) пише важни коментари за християнството


  • 1

Добави коментар