Пет храни срещу махмурлук

133
Пет храни срещу махмурлук

Вероятно всички сме имали поне една вечер, след която сме си казвали, че повече няма да пием

Вероятно всички сме имали поне една вечер, след която сме си казвали, че повече няма да пием. Има няколко храни, които не само ще спрат главоболието, но и ще пречистят организма ви. Ето 5 от тях:

1. Сок от кисело зеле

Може да мирише гадно и да има лош вид, но киселото зеле е вероятно най-мощния неутрализатор на махмурлука, посочва Дарик радио. Нужна ви е само една чаша от сока му, но и да изпиете повече, няма да ви навреди. То съдържа витамин С и е източник на биогенни амини и лактобацили, които подпомагат за пречистването на организма от вредни вещества.

2. Шкембе чорба

Смята се, че шкембе чорбата възстановява загубените от организма соли, протеини и минерали. За нея е характерно, че е мазна, но за да се отървете от махмурлука е добре тя да бъде също така кисела и люта.

3. Сок от кисели краставички

Сокът от кисели краставички съдържа електролити, които помагат на тялото да се възстанови. Тъй като когато се напием, ние се дехидратираме, сокът от кисели краставички помага на водата да се задържи в кръвоносните съдове. Подобно на сокът от кисело зеле, една чаша е достатъчна за справяне с махмурлука.4. Доматен сок

Пасирайте колкото желаете домати и ги смесете със суров жълтък, лимонов сок, сол, черен и червен пипер. Доматения сок е източник на минерали, витамини, ензими и фруктоза. Те изчистват организма ни от токсините и ускоряват изгарянето на алкохола.

5. Чай от мента с джинджифил

Ако не ви се закусва след тежка нощ, добре е да си направите чай от мента, към който да добавите парче джинджифил. Тази комбинация ще успокои стомаха ви и ще успокои гаденето и замахването. Вместо захар изцедете малко лимон.

Добави коментар