Пет храни, които ще ви запазят млади и жизнени

691
Пет храни, които ще ви запазят млади и жизнени

Има някои храни, които подобряват състоянието на кожата, повишават притока на енергия и намаляват риска от различни заболявания

Всеки човек иска да се радва по-дълго на младежки вид и добро здраве. Правилното хранене е основният фактор за постигането на това. Има някои храни, които подобряват състоянието на кожата, повишават притока на енергия и намаляват риска от различни заболявания, посочва Дарик радио. Вижте ги:

МорковиМорковите съдържат антиоксидантни съединения. Те, заедно с минералите и водата в морковите, дават защитна бариера срещу клетъчната оксигенация. Така предпазват от преждевременно стареене и хронични заболявания. Най-добре е да ги консумирате сурови.

АвокадоНаричат авокадото „плод на младостта“. Стимулира клетъчната регенерация, понижава риска от ставни и сърдечно-съдови заболявания, обръща ефектите от клетъчното увреждане на кожата. Люспата на ядката на авокадото, която обикновено изхвърляме, съдържа ценни съединения, които предпазват от рак и натрупване на мазнини по кръвоносните съдове.

Черен шоколадВ малки количества е здравословна храна. Съдържа голямо количество антиоксиданти и полезни мазнини. Помага да се преборите с клетъчното стареене. Стимулира регенерацията на клетките. Подобрява настроението и способността за съсредоточаване.

ПъпешПъпешите са ниско калорични, сладки и вкусни. Имат диуретични, пречистващи и противовъзпалителни свойства. Предотвратяват ефектите от преждевременното стареене.

ЯдкиЯдките имат многобройни свойства за борба със стареенето. Съдържат колаген и други аминокиселини, поддържащи процесите на клетъчна регенерация. Орехите и бадемите съдържат омега-3 мастни киселини и витамин Е. Тези съставки предпазват от възпаления и токсини.

Добави коментар