Пържени картофки с гъби

206
Пържени картофки с гъби

Любимите ни картофи в ужасно вкусно съчетание

Необходими продукти:

4-6 средно големи картофа;
200 грама печурки или друг вид гъби по избор;
глава лук;
един голям морков;
2 стръкчета салвия – пресна или сушена една чаена лъжица;
1/3 чаша сухо червено вино;
2 супени лъжици масло;
сол на вкус.

Гъба убива рака

Начин на приготвяне:


1. Измийте и почистете картофите и морковите. Нарежете зеленчуците на кръгли резени с дебелина 0,3 см. Почистете лука и го нарежете на полумесеци. Нарежете гъби на тънко.

2. На среден огън в тиган разтопете маслото, посипете салвията и запържете за 30 секунди. След това добавете морковите, а най-отгоре – картофите. Сложете капак и задушавайте в продължение на 10-12 минути. Разбърквайте.

юКогато картофът стане полуготов, отгоре сложете лука и гъбите. Задушавайте още 2 минути. След това разбъркайте и сипете виното. Задушете докато картофът стане напълно готов. Посолете и сервирайте ястието горещо!



Добави коментар