Пържената храна - токсична за кръвта, води до рак

76
Пържената храна - токсична за кръвта, води до рак

Пържената храна причинява рак на дебелото черво, предупреждават от Американската асоциация за изучаване на рака

Пържената храна причинява рак на дебелото черво, предупреждават от Американската асоциация за изучаване на рака, цитирани от БГНЕС.

Лекарите са провели експерименти с мишки. Те са хранели гризачите с рапично масло, което се използва широко за приготвянето на фаст фууд.

Учените са установили, че пържената в растително масло храна води до разпространението на токсични елементи в кръвоносната система. Това, на свой ред, провокира растежа на туморите.

Те предупреждават, че хората, които имат проблеми с дебелото черво и със стомаха като цяло, трябва да се откажат от пържената храна.

„Консумацията на такава храна от хора с чревни заболявания или рак на дебелото черво може да направи така, че болестта им да стане още по-агресивна“, заяви ученият Годун Чжан от Масачузетския университет. 

Добави коментар