Палачинки с ягодов сос

190
Палачинки с ягодов сос

Поръсени с пудра захар, разбира се...

Необходими продукти:

За палачинките:
250 грама брашно;
600 мл мляко;
3 яйца;
3-4 супени лъжици захар;
4 супени лъжици растително масло;
сол на вкус;

За соса:

200 грама замразени ягоди;
3 супени лъжици захар;
1 грам ванилова захар;
200 грама пресни ягоди;
5 грама пудра захар

Начин на приготвяне:
1. Разбейте яйцата със захарта и солта. Налейте 300 мл мляко и разбъркайте.
2. В яйчената свес добавате брашното и разбъркайте внимателно. След това разбийте с миксер с ниска скорост.
3. Налейте останалото мляко и добавете маслото. Разбийте в продължение на половин минута. Трябва да се получи еднородно течно тесто.
4. Загрейте тигана, намажете го с масло и започнете да правите палачинките една след друга.
5. За соса слагаме в подходящ съд замразените ягоди, захарта и ваниловата захар. Готвим в продължение на 5 минути на слаб огън, като разбъркваме. Ягодите трябва да станат меки, но да не се втечнят. Сваляме от огъня и разбиваме с блендер.
6. Пресните ягоди нарязваме надребно. От вътрешната страна на всяка палачинка слагаме по малко соус и пресни ягоди и навиваме. Посипваме с пудра захар и може да гарнираме чинията с още пресни ягоди.

 



Добави коментар