Отслабнете с жито и мед

1438
Отслабнете с жито и мед

Чували сте за "чудото" на Петър Дънов, наречено житен режим?

Хайде без драми: празници като празници, маси като маси, ядене като преяждане. Имахте воля да започнете диета на 2 януари - със сигурност... но ах, тези именни дни.

Няма драма. Сега е времето да пречистите организма си от тлъстите храни, да свалите излишните килограми и да имате перфектна форма... за 8 март, например. Чували сте за "чудото" на Петър Дънов, наречено житен режим? Тази година е хубаво да започнете цикъла на 30 януари. Но едва ли само яденето на варена пшеница в продължение на десетина дни ще бъде с безвъзвратен ефект - нужно е да спазвате режим преди - за да подготвите, и след това, за да захраните организма.

Сред основните правила на диетата е и тривиалното условие да не се яде след 18 часа. Но като цяло... почти не се яде цели десет дни, или от 30 януари до 8 февруари включително.

На ден ви се полагат по 100 грама жито, до 3 ябълки (за сърцето), до 9 ореха (за мозъка) и по 3 лъжици мед (за кръвта). Пшеницата се приготвя от вечерта, като разрешеното количество се поставя в термос и се залива с вряла вода. На сутринта т. нар. житен "чай" се изпива с мед и лимон поне един час преди ядене. И така може да се продължи 40 дни. Иначе житото се консумира сутрин, обед и вечер на равни части само девет дни. То може да е леко подварено, а не само запарено, както и овкусено с настърганите ябълки, меда и орехите.

Важно условие е да дъвчете 99 пъти. Звучи разточително, но е факт, че ще изпитате чувство на ситост още на третата хапка. Важно е също така да се пие по няколко чаши преварена вода с мед по желание, пише вестник "Труд".

"Господи, приеми ме в лечебницата на Природата за десет дни." Тази молитва може да кажете, преди да започнете закуската на 30 януари. Според последователите на Дънов тя е задължителна, за да постигнете истинското пречистване. На десетия ден - 8 февруари, се вари т.нар. ангелска супа, която се яде на обяд. Гозбата се приготвя от литър и половина леко подсолена вода, 3 картофа, няколко стръка нарязан магданоз. В нея може да се сложи чер пипер, лук или праз. От супата може да се яде и два дни.

Гарантирано! Ще махнете мазнините, натрупани от голямото ядене. Дори може да отслабнете няколко килограма. За да пречистите добре организма си, има малки цикли на режима - от 3 до 5 дни, които трябва да спазвате през цялата година. Те започват в един от понеделниците или средите на месеца, а точната дата зависи от разположението на луната.Код "сурово" след диета

Ясно е, че трябва да отслабнете, преди "да е пукнала" пролетта. Но внимавайте: февруари не е най-подходящият месец за диети, тъй като по принцип върлува грип. Затова трябва да балансирате - хем да свалите излишните килограми, хем да подхраните организма.

Суровоядството е първият вариант да се подготвите за пречистването с жито. Принципът на хранене е лесен и приятен: ядат се всякакви зеленчуци, които обаче не са минали през термична обработка. Задължителни са и плодовете, особено цитрусите, както и ядките. Така със сигурност организмът ще получи необходимите витамини.

Проблемът обаче е, че по това време на годината няма много пресни зеленчуци, за които да сте сигурни, че не са пълни с нитрати. Ако все пак изберете варианта "суровоядство", може да закусвате с плод, да обядвате със салата - например от моркови и зеле, и да вечерята с друга - мешана от домати, краставици и сурови чушки. Не се изкушавайте да добавяте сирене към тях! Иначе може да хапвате плодове или ядки между храненията.

Съобразете се с луната

За да се настроите на вълна "диета" и да захраните организма след житеното пречистване, може да използвате възможностите на лунния режим. На 27 януари, когато е новолуние, може да пробвате бърза диета, която продължава точно 36 часа. Започнете в 17.59 ч. предния ден и пийте много вода! През целия период се яде бульон - най-вече зеленчуков, или постна супа без застройка. В първия случай може да свалите 1 килограм, а във втория - около 500 грама.

Лунната диета е по-подходяща като режим за захранване след голямото житено "чудо". Започнете на 10 февруари, когато пък е пълнолуние и изберете между тридневна или шестдневна схема. При първия вариант менюто е следното: начален ден - сурови или варени зеленчуци, среден - само течности, и краен - само ананас и гъби. Дори и да се ръководите от луната шест дни, схемата на ядене е подобна: гладува се един ден, а после се редува зеленчуково, гъбено и ананасово меню.

Не е препоръчително да спазвате тази диета повече от веднъж, тъй като организмът ви може да отслабне много. Вариант е да приемате витамини. След лунния цикъл починете, но не се нахвърляйте на всякакво ядене. Хапвайте основно леки храни по два пъти на ден и спазвайте златното правило - никакво ядене след 18 ч. вечер в никакъв случай!

Бързо чудо с яйца

Ако целта ви е 8 март, направете една чудна диета преди това. Разбира се, става въпрос за т.нар. японско чудо. Тъй като режимът на хранене по принцип продължава две седмици и е много строг, съкратете го наполовина. Така или иначе, целта е да запазите ефекта от житната диета. А и не трябва да прекалявате с ограниченията - за да не станете податливи при грип. Менюто на диетата е ясно: черно кафе на закуска, две сварени яйца на обяд и шепа салата с месо на вечеря.Добави коментар