От коя пица се дебелее най-много

105
От коя пица се дебелее най-много

Обичате да поръчвате пица онлайн?

Обичате да поръчвате пица онлайн? По-добре не го правете - резултатите от ново проучване разкриват, че хората са склонни да поръчват по-мазни и калорични храни през интернет, отколкото ако се хранят навън, съобщи Фокс нюз, позовавайки се на публикация в сп. "Мениджмънт сайънс".

Изследователи от университета на Торонто, Канада, университета "Дюк", САЩ, и Националния университет на Сингапур са анализирали данни за 160 000 поръчки на пица, направени от 56 000 индивидуални домакинства. Анализът е показал, че поръчаните през компютър или смартфон храни съдържат средно 3.5 процента повече калории от консумираните в заведения.

Вижте още: 10 от най-странните пици в света

Онлайн поръчките освен това включват повече инструкции от типа "Запазете майонезата" или "Добавете повече сирене", в сравнение с тези, направени лично и на място, съобщи БТА.

Проучването разкрива, че когато поръчват храни онлайн, хората не само харчат повече, но и "налитат" на по-мазни и висококалорични продукти, особено на пица. Изследователите обясняват, че поръчвайки през интернет, индивидите не са толкова склонни да спазват здравните препоръки, колкото ако правят поръчките си "лице в лице".Добави коментар